O meni

Margareta Matišić (mezzosopran). Svoje prve uspjehe ostvaruje već za vrijeme studija ulogom Čarobnice iz opere Didona i Enej H. Purcella, koja se izvodila u Mađarskoj i Hrvatskoj, te ulogu Ottonea iz opere Agrippina, G. F. Händela. Godine 2018. debitirala je u Hrvatskom Narodnom Kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci ulogom Mistress Quickly u operi Falstaff,  G. Verdi. Slijedi njen debut u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Zagrebu gdje prvo pjeva ulogu Treće dame u Čarobnoj fruli W. A. Mozarta, zatim slijede uloge Suzuki iz opere Madama Butterfly, G. Puccini, Marcellina iz opere Figarov pir, W. A. Mozart, Mercédès iz opere Carmen, G. Bizet,  Mrs. Nolan iz opere Medij, G. Menotti, Flora Bervoix iz opere La Traviata, G. Verdi. Igrala je u mjuziklu Trenk Cabare ulogu Marije Terezije koji se izvodio u kazalištu Komedija u Zagrebu i dvoranama diljem Hrvatske. 

2023. godine debitira u SNG Opera in balet Ljubljana izvodeći jednu od najvećih simfonija Gustava Mahlera „Das Lied von der Erde“, te dobiva priliku kao cover raditi ulogu Azucene iz opere Trbuadur, G. Verdi. Iste godine debitira na Splitskom ljetu u ulozi Dome iz opere Ero sa onoga svijeta Jakova Gotovca. 2024. godine nastavlja svoje uspjehe debitirajući u Ljubljanskoj operi ulogom Charlotte iz opere Werther, J. Massenet.

Godine 2019. nastupala je kao solistica sa Zagrebačkom filharmonijom izvodeći Beethovenovu Devetu Simfoniju u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pod ravnanjem maestra Davida Danzmayera. Također kao solistica godine 2016. nastupa sa Simfonijskim orkestrom i zborom Muzičke akademije u Zagrebu u izvedbi djela Josipa Štolcera Slavenskog: Chaos i Religiofonija u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu te u dvorani Slovenske filharmonije u Ljubljani pod ravnanjem Mladena Tarbuka. To isto djelo izvodi i na 43. Majskom muzičkom memorijalu u Čakovcu pod ravnanjem Matije Fortune. Osim navedenih,  surađivala je i izvodila djela sa dirigentima kao što su Marco Boemi, Roberto Gianola, Oleg Caetani, Nikša Bareza, Kevin Rhodes, Ville Matvejeff, Srba Dinić, Tomislav Fačini, Zoran Juranić, Marcello Mottadelli, Beatrice Venezi, Pyotr Vandilovsky, Zsolt Hamar, Josip Šego, Aleksandar Kalajdžić, Hari Zlodre i dr. 

2018. godine kvalificirala se u finale Internacionalnog pjevačkog natjecanja Zinke Milanov u Rijeci. 2016. godine kvalificirala se u finale Internacionalnog pjevačkog natjecanja Hans Gabor Belvedere u Južnoafričkoj Republici u Cape Town-u.

Nastupala je sa cijenjenim Bjeloruskim držvanim komornim orkestrom na  Varaždinskim baroknim večerima, Osječkom ljetu kulture, Festivalu znanosti, Osječkom ljetu mladih,  Vukovarskom festivalu komorne glazbe. Godine 2010. bila je članica Osječkog komornog ansambla. Održavala je samostalne koncerte ili koncerte u ansamblima u Hrvatskoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni, Srbiji, Italiji, Španjolskoj i dr.                               

Diplomirala je s najvišom ocjenom, 2011.godine u klasi prof. Berislava Jerkovića. U lipnju 2012.godine magistrirala je na istoj akademiji  te tako stekla akademski naziv Magistra muzike. Godine 2010. dobitnica je Dekanove nagrade za postignut  uspjeh u umjetničkom radu na polju glazbene umjetnosti i uspjeh tijekom studija. Od 2015.- 2017. godine usavršavala se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod cijenjene primadone Vlatke Oršanić. 

Godine 2018. sudjelovala je na Internacionalnom pjevačkom masterclass-u Ebe Stignani u Imoli, Italija. Usavršavala se i na ljetnim seminarima za interpretaciju Lieda kod prof. Annemarie Zeller i prof. Gerhard Zeller, te na ljetnim seminarima barokne glazbe i plesa “Aestas musica” (London) u Varaždinu. Sudjelovala je i na međunarodnom pjevačkom seminaru za primjenu znanosti o glasu i tehnologije u podučavanju pjevanja kod dr. Scott McCoy-a. Godine 2016. sudjelovala je na seminaru Renate Pokupić u Zagrebu.

Također se bavi i vokalnom pedagogijom, te je od 2012. godine zaposlena kao profesorica pjevanja, komorne glazbe i scenskog pokreta na Glazbenoj školi u Varaždinu.